De nieuwe kindermusical.
Doe mee!

Bombong, de kleine reus

Woensdag 14.00 – 16.30 uur (vanaf 28 februari)

 

Alle kinderen zijn kleine reuzen.
Ze willen maar één ding: groter worden.
Het is en blijft de vraag of dat verstandig van ze is.

Buurtkamer Kadoelen zoekt jonge talenten vanaf 10 jaar en ouder voor de nieuwe kindermusical. In februari starten de musicallessen weer. We gaan zingen, dansen en improviseren. Theatermaker Wilma Bakker maakt ieder nieuw seizoen een nieuwe kindermusical op het podium van de Buurtkamer Kadoelen. Met dit jaar een musical geïnspireerd op een feuilleton uit de Donald Duck geschreven door Drs. P: ‘Bombong, de kleine reus’.

Meedoen? Meld je aan bij Wilma Bakker:
info@blondenblauw.nl of 0621224920 

Wil je eerst even kijken? Natuurlijk ben je WELKOM om langs te komen bij de lessen op een woensdagmiddag !

foto’s: Martin Pluimers.

Drs P schreef een tijdloos kinderboek voor alle leeftijden over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Dan begint zijn reis door een gi-ga-groene wereld.

De avonturen van reusje Bombong verschenen in 2022 voor het eerst in boekvorm in een bewerking van Ivo de Wijs en met tekeningen van Elisa Pesapane. (Kijk op de website van Elisa Pesapane)

Verhaal

Wat is er gebeurd? De enorme reus Bombong is een piepklein reusje geworden. Een tovenaar heeft hem verkleind. Omdat Bombong graag wil groeien, begint hij aan een lange reis. Hij trekt door Het Prachtige Land, door Het Duistere Dal en door De Dartele Streek. Hij ontmoet vrienden en vijanden en beleeft allerlei fantastische avonturen.

Uitvoeringen

4 voorstellingen voor publiek:
18 mei in Maastricht
30 mei, 31 mei, 1 juni in de Buurtkamer