Filmvertoning elke zondag in juni

Theatermaker Wilma Bakker maakt ieder nieuw seizoen een nieuwe kindermusical op het podium van de Buurtkamer Kadoelen.

Met dit jaar een bijzondere film musical over ‘Bombong, de kleine reus’,
geïnspireerd op een feuilleton uit de Donald Duck geschreven door Drs. P
en boekbewerking van Ivo de Wijs met tekeningen van Elisa Pesapane.

De feestelijke première van de film is op zondag 2 juni 13:30

Filmvertoningen op 9, 16, 23 en 30 juni om 13:30
(Zaal open 13:00)
Entree: vrijwillige bijdrage en waardering na afloop

foto’s: Martin Pluimers
tekeningen Elisa Pesapane

Drs P schreef een tijdloos kinderboek voor alle leeftijden over een reus met een (te) grote mond, die voor straf door tovenaar Mutar verkleind wordt tot de grootte van een insect. Dan begint zijn reis door een gi-ga-groene wereld.

De avonturen van reusje Bombong verschenen in 2022 voor het eerst in boekvorm in een bewerking van Ivo de Wijs en met tekeningen van Elisa Pesapane. (Kijk op de website van Elisa Pesapane)

Verhaal

Wat is er gebeurd? De enorme reus Bombong is een piepklein reusje geworden. Een tovenaar heeft hem verkleind. Omdat Bombong graag wil groeien, begint hij aan een lange reis. Hij trekt door Het Prachtige Land, door Het Duistere Dal en door De Dartele Streek. Hij ontmoet vrienden en vijanden en beleeft allerlei fantastische avonturen.

Het ontstaan van dit project

Al tijdens de boekpresentatie in 2022 is bij Wilma het eerste idee ontstaan om een kindermusical te maken met ook een toevoeging van melodieën en liedjes van drs. P. Deze musicalbewerking (november 2023) met nieuwe teksten is uiteindelijk een film geworden met een cast van jonge talenten uit Wilma’s musicallessen bij Buurtkamer Kadoelen en met medewerking van cabaretiers en acteurs.