Buurtkamer Kadoelen breidt uit

KADOELEN – Een natuurlijke speeltuin, een terras en een pannaveldje. Zomaar wat ideeën van de Stichting Buurtkamer Kadoelen om de buitenruimte die voor haar beschikbaar is gekomen efficiënt en aantrekkelijk te benutten. Er staat een stappenplan op papier en buurtbewoners zijn van harte welkom om over de invulling mee te denken.

Het is drie à vier begonnen met een bankje. Een simpel, tweepersoons houtenbankje dat in Kadoelen van de ene plek naar de andere verhuisde en waar buurtbewoners elkaar konden ontmoeten. “Het bankje stond bij Helma, een van de initiatiefnemers, voor de deur”, vertelt Francis Braam, voorzitter van de Stichting Buurtkamer Kadoelen. “We zetten het overal neer, zoals bij Deen en bij de speeltuin. Campingtafeltje erbij, pot met koffie erop. In eerste instantie riepen mensen: ‘Wat is dít!?’ Maar later schoven ze aan om een praatje te maken.”

Basis gelegd

De basis was gelegd voor een ontmoetingsplek voor de buurt. Het gebouw aan de Nathan F. Israëlweg 3a stond leeg en dat is door een aantal slagvaardige bewoners ingericht als Buurtkamer Kadoelen.

Gevarieerd programma

Het buurthuis biedt een gevarieerd programma vol cursussen, lessen, trainingen en andere activiteiten. Die liggen nu om de bekende redenen stil. Maar voor het bestuur van de stichting is er evengoed volop werk aan de winkel. Ze krijgt de beschikking over de speeltuin Twiske, die voor de deur ligt, en het enthousiasme is groot om daar iets moois van te maken.

Stappenplan

“We hebben nu meer mogelijkheden en pakken dit projectmatig aan”, vertelt Wilma Bakker, die nauw bij de invulling van de buitenruimte is betrokken. “Er is een stappenplan en daar staan al ideeën op. We denken bijvoorbeeld aan een natuurlijke speeltuin, yogalessen, kleine tuintjes, een terras met tafels een pannaveldje en een gazon. Nu zijn we mensen aan het benaderen om mee te denken en mee te helpen.”

Francis: “De Buurtkamer is drie jaar geleden opgezet, nadat het gebouw heeft leeg gestaan. Met de buitenruimte erbij hebben we de kans om de Buurtkamer extra leven in te blazen. En juist in deze coronatijd willen we hier werk van maken.”

Meedenken over de inrichting van de buitenruimte? Stuur een mail naar buurtkamerkadoelen6@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: